Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals wint spektakelmatch bij de buren van Noordstar VV 3-4 : doelpuntenkermis - extra foto's

Noordstar - VC Herentals

Noordstar - VC Herentals serveerde een spannend burentreffen van hoog gehalte met 7 keer feestgejuich bij de talrijke supporters : einduitslag 3-4.

"Met een klein hart, maar vol goeie wil  trok VC naar Noordstar", zegt Jan Deckers, communicatie VC.   "In de thuismatch werd een 3-3 score opgetekend, nu ook weer vielen er, na een spectaculaire wedstrijd, 7 doelpunten.

Uiteindelijk trok roodwit het laken naar zich toe met een hoofdrol voor de man in het zwart : 'geel' voor de gelegenheid.  Daar was iedereen het roerend over eens. Getuige : de man werd, in de kantine achteraf, overal geciteerd.

Zonder de gekwetste Dams en de geschorste Vanlommel werd de opdracht om in Noordstar iets te rapen wel heel moeilijk. Maar een aanvalslustig VC had er duidelijk zin in. Al in de 3e minuut had Dillen de ban kunnen breken, maar thuisdoelman Lunenburg hield de Herentalse aanvaller van het openingsdoelpunt.

Enkele minuten later was de Herentalse spits daar weer, maar werd afgeblokt. De derde keer bleek de goeie keer voor Jens want in de 11 minuut joeg hij de bal hoog in doel. 0-1

VC stond hoog en bleef de bal goed rondspelen. Noordstar had er niet meteen een antwoord op. Op een hoekschop kopte Wouters, na een kwartier, VC op 0-2.

In de 25e minuut beging de ref een eerste blunder. Een Noordstar-aanvaller legde aan, een bezoekende sliding duwde de bal weg, waarbij de aanvaller een rode verdediger vol op het been trapte. Strafschop. Die werd, na veel heisa, feilloos omgezet 1-2.

Noordstar ging nu in meer geloven maar de VC aanvallen waren niet zonder gevaar. In de 35e minuut ging Dillen weer op wandel, vond Derkinderen en Jorg tekende voor de 1-3. VC speelde zonder complexen en op slag van rust kon Lunenburg nog net een poging van Ziedins onschadelijk maken.

Na de pauze zette de thuisploeg een mannetje extra bij in de aanval. VC moest achteruit. Eerst werd nog een thuisaanval afgeblokt. Even later schoot Hoefnaegels, ex-VC, over. Rond het uur verschalkte een onfortuinlijke Van den Broeck zij  eigen doelman. 2-3

VC wou toch meer, en bleef de Noordstar-defensie tarten. In de 70e minuut werd bij Herentals de bal weggewerkt. Maar nu kreeg Okafor het leer tegen zijn lichaam en Brosens kon er weer niet meer bij : 3-3.

De wedstrijd lag nu helemaal open, de acteurs werden meer en meer vermoeid. In de 80e minuut bereikte een verre bal Dillen. Jens omspeelde zijn tegenstrever, maar werd daarbij tegen de grond gewerkt. Tot ieders verbazing trok de ref maar geel. Het was nu aan beide ploegen zaak om het gelijkspel te consolideren.

De vreemdste beslissingen van de leiding ontsierden het spel. Met nog 5 minuten  te gaan mocht VC een hoekschop trappen. Ziedins kopte de bal tegen de netten en roodwit naar een delirium : 3-4.

Het was dan aftellen naar het eindsignaal. Brosens moest nog éénmaal zijn klasse tonen. Maar even later mocht VC zijn eerste uit-overwinning vieren.

VC springt over Oud-Turnhout naar plaats 13. Maar de kloof met de staart van het peloton bedraagt nog steeds 9 punten. Nochtans moet dit resultaat en de wijze waarop de ploeg vertrouwen geven. Vanlommel, Somers en Claessens kunnen dan terug aan de kern toegevoegd worden.

De volgende twee wedstrijden zijn thuiswedstrijden. Maar die kondigen zich aan als zeer moeilijk. Zondag komt Pulle naar Sint-Janneke. Een week later gaat, in normale omstandigheden, de stadsderby tegen SKS door. Het voetbal-winteruur is gepasseerd, daardoor starten we vanaf zondag terug om 15:00 u", besluit Jan Deckers.   Foto's Ilse Bax / NNieuws.

VC Herentals wint op Noordstar VV : 3-4